Vejret i tenerife

Vejret i Tenerife er mildt og meget stabilt. De fleste Danskere vil nok syntes at vejret i Tenerife er perfekt, der bliver aldrig rigtigt koldt og aldrig ubehageligt varmt. Det stabile klima betyder også at Tenerife er et oplagt rejsemål, næsten hele året. perfekt til en impulsiv ferie, hvor man ønsker (næsten) garanti for godt vejr.

Leder du efter sol?, Tag til tenerife s sydside

Som følge af skydannelse på nordsiden af øerne er antallet  af Solskinstimer  noget lavere end på sydsiden. Tager man til Tenerife for at solbade, bør man vælge et feriested på den sydlige del af øen.

Antal solskinstimer pr. dag i Cruz de Tenerife (sydsiden) og La Orotava  (nordsiden)
Det ses tydeligt at sydsiden af Tenerife får mere sol
Januar             6       5
Februar           7         5
Marts               7         5
April                  8        6
Maj                   9        5
Juni                10        5
Juli                 11        6
August           10       6
September       8       6
Oktober            7        5
November        6        5
December        6        5

 

Vejret i tenerife er præget af tør vind fra Sahara

På Tenerife er vejret ikke så  tørt som på Lanzarote og Fuerteventura, men vi er stadig i syden. Det tørre vejr på Lanzarote, fuerteventura og sydsiden af gran Canaria forstærkes af tør  vind fra Sahara (Harmartanen). Vinden  kan blæse i flere dag og virke stærkt udtørende. Nogle gange er det som om der ligger en tæt sky over øerne, men det er sjældent l.

 Nedbør Tenerife

Generelt set falder der mere regn på De canariske øer, og Tenerife om vinteren end om sommeren, men lokale vejr forhold bevirker, at der ofte er store afvigelser fra dette generelle mønster. Hovedparten af regnen skyldes Nordøstpassaten, som bringer fugtig og kølig luft ind fra havet. Når passatvinden rammer øerne, tvinges den i vejret, hvorved den afkøles, danner skyer og fugtigheden afgives som en fin støvregn. . Regnen har overordentlig stor betydning for plantevæksten, og man ser der for en frodig vegetation på nordsiden af Tenerife og andre øer, der er høje nok til, at der kan dannes en sådan stigningsregn. Skyerne, der afgiver regnen, dannes i en zone, som ligger mellem 500 m’s og 1500 m’s højde. Tenerife ´s, og de andre canariske øer, sydside får betydelig mindre nedbør, da de ligger i læ for passatvinden. Derfor er vegetionen på nordsiderne mere tørkepræget, nogen steder ligefrem ørkenagtig.

Bjergene påvirker vejret i Tenerife

Bjergene påvirker vejret i Tenerife, og er med til at skaffe regn til planterne

 

Nedbørmængder Tenerife

Hvis man betragter den gennemsnitlige årlige nedbørsmængde for Tenerife, og resten af de kanariske øer, ser man tydeligt. at vejret  oftere byder på nedbør, på de vestlige øer, heriblandt Tenerife, hvorimod Lanzarote og Fuerteventura er mere tørre. Ca  80% af den Årlige regn-mængde falder  i “vinterperioden” oktober og marts. Hvilket bevirker at især Lanzarote og fuerteventura kan blive meget tørre sidst på sommeren. Hvorimod Tenerife får lidt mere regn, og har større højdeforskelle, så der klarer vegetationen bedre sommeren igennem.

Gennemsnitlig årlig nedbørsmængde på tenerife og de andre øer

Lanzarote 135 mm
Fuerteventura 147 mm
Gran Canaria 325 mm
Tenerife 420 mm
El Hierro 426 rnm
La Gomera 410 mm
La Palma 586 mm
Danmark maximalt 800 mm

Temperaturerne svinger noget med års-tiderne, således at februar er den koldeste måned og august den varmeste. For De Kanariske Øer som helhed svinger temperaturen året igennem mellem 16 og 25 grader, så længe man befinder sig i niveau med havet. I forhold til øernes beliggenhed (mellem breddegraderne 27° 28′ og 1_9° 25′) er dette usædvanligt kølige temperaturer. For eksempel er der på det afrikanske  fastland kun ca. 100 km borte betydeligt varmere. “Køligheden” skyldes Den canariske Strøm, en kold havstrøm, der fra nord glider ned mellem øerne.

Vejret på tenerife kan nærmest kan sammenlignes med vejret i Middelhavsegnenes. Men Tenerifes beliggenhed ude i Atlanter-havet,  samt den forholdsis korte afstand til Sahara-ørken påvirker vejret. Ligeledes påvirkes klimaet af de store højdeforskelle på visse af øerne, ikke mindst på Tenerife.

Gennemsnitstemperaturer på Tenerife (lavland)

Måned Luft Vand
Januar 18,0° 19,5°
Februar 17,5° 18,5°
Marts 19,1° 19,0°
April 18,7° 19,0°
Maj 20,3° 19,6°
Juni 22,3° 20,3°
Juli 23,9° 22,5°
August 24,8° 22,5°
September 23,8° 23,0°
Oktober 23,5° 23,0°
November 21,0° 22,0°
December 19,0° 20,0°

Badevandstemperaturer Tenerife

Den “kolde” canariske Strøm svinger mellem 18 og 22,5 grader i løbet af året, og når den blandes med det varme vand omkring øerne, ja så siger det sig selv, at badevandet altid er lunt. På standen er badevandet ofte 22-26 grader hvilket er perfekt for de fleste badende.

 Vejret i Tenerife s bjerge.

Temperaturerne aftager med højden I over 2.000 meters højde er frost almindelig om vinteren, og det er ikke usædvanligt, at Teidevulkanen på Tenerife er dækket af 30-40 cm sne i mere end en måned af vinteren.

På spain.info kan du checke vejret i Tenerife og Gran canarie

På spain.info kan du checke vejret i Tenerife og Gran canarie

 

Check vejret i tenerife på spain.info, klik på vejr billedet herover