Tenerife

Tenerife  er blevet et populært feriested og rejsemål, et sted  hvor man kan holde ferie og slappe af med solbadning og svømning og ind imellem variere ferien med en oplevelsesrig tur på Øen. Tenerife kan tilbyde meget på et lille område; afslapning, dykning, gode hoteller og restauranter, vandreture i bjergene, en fantastisk fauna og variation, golf, cykling og meget andet.

Gode flyforbindelser, og billige flybiletter til Tenerife

Tenerife er en del af de De canariske Øer, en gruppe på elleve Øer ud for det nordlige Afrikas vestkyst. Andre kendte øer i  De canariske Øer, er Lanzarote, fuerteventura, gran canaria og La palma Den mindre kendte La gomera er den eneste af de canariske øer man ikke kan flyve til. Både Tenerife,  Lanzarote, fuerteventura, gran canaria og La palma har deres egen luftahavn der servicerer turister. kapasiteten er god og man kan ofte finde billige flybiletter til tenerife.

Gode hoteller og restauranter.

Tenerife har formået at bevare sin chame, på trods af en massiv turisme, infrastrukturen er udbygget så der idag er gode hoteller, gode restauranter, gode veje mm.

 Øen Tenerife

Tenerife har form som en trekant og (dækker 2.057 km2, det vil sige et areal på størrelse med Lolland, Falster og Møn tilsammen. Her bor der omkring 650.000 mennesker, hvoraf en trediedel er bosat i hovedstaden Santa Cruz.

Kort over tenerife

Kort over tenerife

Mildt klima.

Tenerifa har et mildt klima, der der gør øene til et yndet rejsemål. Temperaturen kan bedst sammenlignes med middelhavsegnene, ved kysterne er tempaturen meget stabil hele året, vintermånederne undtaget (jan-apr), er temperaturen over 20 grader, og vandet kommer ikke under 19 grader :-). Oppe i bjergene falder temperaturen.

Meget varieret landskaber og fauna

De canariske Øers højeste punkt er Pico de Teide på Tenerife, der med sine 3718 m ikke blot er det højeste punkt på øerne men også Spaniens højeste bjerg. Her når man så højt op, at der ikke længere kan vokse træer på grund af kulden, selvom man befinder sig i subtroperne. På grund af de store højdeforskelle på Tenerife kan man opleve et væld af landskaber af vidt forskellig karakter. Her findes halvørken i de laveste områder mod syd, frodige dale med bananplantager på øens nordside, duftende – og fugtige laurbær-skove i bjergene og øverst oppe et bart vulkansk klippelandskab omkring Teidebjerget, som ofte er sneklædt. Tenerife er ikke for ingenting blevet karakteriseret som et mini-kontinent. Indenfor en enkelt dag kan man opleve en variation, som ellers ville kræve mange dagsrejer andre steder

tenerife byder på varieret natur, fra ørken til fordige dale med blomster

Tenerife byder på varieret natur, fra ørken til frodige  dale med blomster

Opkaldt efter vulkaner

Navnet Tenerife er en moderne form af urbefolkningens (guanchernes) navn for Øen. De kaldte den “Tenerefiz”, der betyder helvedesøen! Dette navn er tid-ligere blevet tolket sådan, at det betød “snebjerg”, men denne fortolkning er givetvis forkert. Guancherne har snarere opfattet øen som et helvede på grund af talrige vulkanudbrud. I følge guanche-traditionen  var der adskillige udbrud, før europæerne ankom til Tenerife. Columbus har også i forbindelse med et af sine besøg på De canariske øer berettet om et vulkanudbrud, dog i ret svage vendinger. Sandsynligheden for vulkanudbrud idag vurderes dog som meget lille, så man skal ikke fravælge en rejse til Tenerife pga frygt for vulkan udbrud.

Tenerife er toldfrit område…

Sammen med resten af de canariske øer, det kan ofte betale sig at vente med indkøb til man er ankommet.

Yderliger information kan fås hos spaniens nationale turstbureau